Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery rybne to sposób na rybę w nowym wydaniu. Idealne na drugie śniadanie, kolację czy obiad. Możemy zabrać je do pracy czy na wycieczkę. Mogą być też fajnym pomysłem na imprezę.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 95
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 744
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 95
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 744
Składniki
Kotlety z pstrąga: Bułkę tartą, otręby i suszone warzywa namaczamy w bulionie. Rybę rozdrabniamy (najlepiej widelcem), dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekaną cebulkę oraz powstałą masę z bułki, otrąb i suszonych warzyw i dokładnie mieszamy (całość najlepiej zmiksować). Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku. Z masy rybnej formujemy kotlety (małe lub większe według upodobań), obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano. Bułki kroimy wzdłuż na pół i opiekamy na patelni grillowej lub podgrzewamy w piekarniku. Obie połówki bułki smarujemy majonezem, na dolnej kładziemy sałatę, fileta rybnego, pomidora, ogórka kiszonego i przykrywamy drugą połówką bułki. Smacznego!