Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24428
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24428
Składniki
Posiekaną cebulę , startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz imbir podsmażyć przez 2 minuty na oleju. Dodać mięso, wymieszać i smażyć aż straci krwisty kolor. Ugotować makaron ryżowy lub sojowy według przepisu podanego na opakowaniu i pokroić go. Ugotować grzyby mun (5 minut) i posiekać. Makaron i grzyby połączyć z pozostałą masą, dodać sos sojowy. Gdy wystygnie wbić jajka i wymieszać. Arkusze papieru ryżowego na sekundę zamaczać w ciepłej wodzie i osuszać na papierowy ręczniku. Na każdy arkusz położyć porcję farszu i zawinąć go tak jak ciasto na krokiety. Smażyć na oleju przez trzy minuty na złoty kolor.