Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników mocnych wrażeń
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 129
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 129
Składniki
Sałatę potargać w rękach na mniejsze części, paprykę, pomidora, fetę i ogórka pokroić w kostkę. Dodać resztę składników. Sos: rozgnieciony ząbek czosnku zmieszać z oliwą, octem, przyprawami - ja robię to zawsze w zakręconym w małym słoiczku /jak przy użyciu shakera/. Następnie dodajemy majonez i chrzan - znów zakręcamy i szejkujemy :-) sałatkę polać przygotowanym sosem i podawać np. z pieczywem czosnkowym. Miodzio....