Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał mojego Taty. Rewelacyjna pod wódeczkę :) Dla lubiących ostre doznania, można dodać troszkę papryczki piri piri
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 681
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 681
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Należy uważać, żeby ich nie rozgotować, muszą pozostać lekko twardawe, żeby się nie rozpadały (dlatego najlepiej sprawdzają się ziemniaki sałatkowe). Obraną cebulę/e należy sparzyć w gorącej wodzie. Zarówno ziemniaki po ugotowaniu, jak i sparzoną cebulę zostawiamy, by chwilę się przestudziły. Siekamy szczypiorek, ogórki kiszone oraz salami kroimy w słupki. Cebulę/e kroimy w kosteczkę, ziemniaki w słupki (jeśli ktoś bardzo nie lubi ziemniaków w mundurkach lub pyrki nam się za mocno ugotowały i skórka zaczęła od nich odchodzić, to wcześniej powinien ją z nich zdjąć). Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem (sowicie) i solą. W kubku mieszamy jogurt, majonez, sos sojowy, musztardę. Sos wylewamy do składników, wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać koperek albo natkę pietruszki, jak ktoś lubi :).