Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i praktyczna :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 128
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 128
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 128
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 128
Składniki
Ogórki obrać, zetrzeć jak na mizerię. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce (grubsze oczka), cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać dobrze. Sól utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do warzyw. Odstawić na 1/2 godziny. Przygotować marynatę: ocet+olej+cukier. Warzywa włożyć do słoików - nie wyciskać, dodać nawet po 1 łyżce wody z ogórków. Uzupełnić zalewą octową. Pasteryzować 10-15 min. w zależności od wielkości słoików.