Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Pokroić je w kostkę. Szynkę pokroić w paski, plastry ananasa w kostkę. Pory umyć, odkroić ciemne części i końcówki. Pokroić je w krążki. W wysokim szklanym naczyniu układać warstwowo: jajka, kukurydzę, pora, szynkę, ananasa. Każdą warstwę przełożyć majonezem. Na końcu sałatkę przykryć "koł-derką" ze startego żółtego sera i oz-dobić natką pietruszki. Sałatka nie wymaga przypraw - ma doskonale skomponowany smak.