Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta... Szybka. Pyszna!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 620
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 321
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 620
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 321
Składniki
W dwóch garnkach zagotować niewielką ilość wody z solą (po około 3/4 l ),do jednego wrzucić fasolkę,do drugiego kalafior (warzyw wcześniej nie rozmrażać). Ugotować na pół miękko,odcedzić i zahartować krótko zimną wodą. Dobrze odsączyć i wsypać do dużej miski.
W czasie gotowania warzyw pokroić w kostkę boczek i wrzucić na gorącą patelnię,wysmażyć na rumiano.
Posiekać drobno cebulę,wysypać na warzywa. Cebulę posypać pieprzem i polać octem.
Na warzywa i cebulkę wysypać wysmażony boczek wraz z powstałym tłuszczem i natychmiast dokładnie wymieszać. Podawać ciepłe! Smacznego ;)