Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka w przygotowaniu i smaczna
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Filet z piersi opłukać, odciąć farfocle, pokroić na drobną kostkę i smażyć na oleju. Dobrze odsączyć na sitku z tłuszczu i do miski.
Kukurydzę i seler dobrze odsączyć na sitku i do miski (seler można sobie samemu powiórkować, będzie bardziej aromatyczny). Jeśli kupicie słoik selera w "nitkach", trzeba je nieco poszatkować
rukolę porwać na drobno i do miski, podobnie postąpić z dokładnie obraną mandarynka (jak ktoś lubi słodkie, może wziąć mandarynkę z puszki)
Sos przyrządzić w/g uznania. Ja robię następująco: 2 łyżki majonezu, jedna łyżka jogurtu, jedna łyżka ostrego, startego chrzanu. SMACZNEGO