Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, o ciekawym smaku
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.Odcedzamy i przekladamy do miski.
Pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki, dodajemy do makaronu.
Ziarno slonecznika podsmażamy na suchej patelni na bardzo malym ogniu na zloty kolor, nastepnie dodajemy do pozostalych skladnikow.
Sos:do przygotowania sosu wykorzystujemy oliwe/zalewe z suszonych pomidorow.Dodajemy do niej bazylie(mozna dać pól paczki, jesli ktoś nie przepada), sosik Konorr i przeciśnięty przez praskę czosnek.Odstawiamy na 10-15 min, po czym dodajemy do pozostalych skladników i mieszamy.Salatka najlepiej smakuje na cieplo, można ją podgrzać na patelni lub w mikrofalówce.Smacznego