Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które corocznie króluje na naszym stole, nigdy długo nie poleży. Zdecydowane, cudowne smaki.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Ciasto. Zmielony ser wymieszać z jajkiem, mlekiem ,olejem i solą .Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Starannie zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i bułką tartą. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy , zakrywając dno i boki foremki. Masa serowa. Salami i szynkę pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na ciasto. Ser , śmietanę i jajka wymieszać z szczyptą soli, dodać posiekany szczypiorek. Masę serową przelać na wędlinę. Ciasto piec w 170-180 C około 50-60 minut. Pamiętajmy że ciasto jest wysokie, więc trzeba sprawdzać patyczkiem i ewentualnie zmniejszać temperaturę.