Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twarde gatunki. Można je serwować w kawałku, pokrojone w plastry, kostkę czy w sałatce. Znakomitym dodatkiem do takich serów jest pieczywo, masło i owoce: zielone i czerwone winogrono, gruszka, figi czy melon. Do swojej przekąski użyłam: sera Bursztyn długodojrzewajacego z pikantną nutą, półtwardego holenderskiego sera Mimolette, Old Amsterdam - holenderski dojrzały ser Gouda i polski Rokpol. Rodzaje sera można dobrać wg. swoich upodobań.
nóż, szklane pucharki, sosjerka
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Umyte winogrona przekroić na pół lub ćwiartki, usunąć pestki, dodać pokrojone w drobną kostkę sery, orzechy i delikatnie wymieszać.
Zrobić sos: ser pleśniowy rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, sherry lub ocet winny, szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej, dokładnie wymieszać.
Przygotować pucharki: dno każdego wyłożyć kilkoma listkami rukoli i wyłożyć porcje serowej przekąski na jedną osobę.
Sos podać osobno w sosjerce.