Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pomysł na świetną przekąskę serową z odrobiną humoru. Ten sympatyczny jeżyk oraz szyszki będą ozdobą każdego stołu. Smak serka i jego wygląd wprowadzi w zachwyt waszych gości. Wspaniały dodatek do krakersów i tostów.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Wszystkie składniki na serek dobrze ze sobą wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Kiedy serek się schłodzi uformować z niego kształt jeżyka i szyszek. Najłatwiej będzie to zrobić owijając porcje serka w folię pożywczą. Patrz film.
Uformowany serek ułożyć na desce, można ułożyć go najpierw na kawałku pergaminu. Następnie w serek powtykać migdały i orzechy, tworząc kolce i łuski szyszek. Do zrobienia oczów i noska jeżyka użyć ziaren ziela angielskiego i suszonej żurawiny. Serek podawać schłodzony. Można przygotować go na kilka dni wcześniej. Smacznego!