Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na każdą imprezę.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1006
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1128
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11558
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1006
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1128
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11558
Składniki
Mąkę przesiewamy. Łączymy z masłem i drożdżami. Dodajemy jajko, żółtko oraz sól i śmietanę. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm. Kroimy w podłużne pasy. Ciastem oplatamy kabanosy tworząc sprężynkę.
Przygotowane skrętki układamy na blaszce. Smakujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami canihuła. Pieczemy około 15 minut w temp. 170 stopni.