Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, aromatyczne śledzie z suszonymi pomidorami i cebulą.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1141
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1141
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Śledzie moczymy w kilku wodach. W między czasie podsmażamy na oleju pokrojoną w pół plastry cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy zioła prowansalskie, pieprz, pokrojone w paski suszone pomidory, ocet jabłkowy i olej z pomidorów. Marynatę dokładnie mieszamy i zalewamy ją pokrojone w kawałki śledzie ułożone w słoiku. Słoik ze śledziami odstawiamy na 4 dni żeby zmiękły i przeszły przyprawami. Po dwóch dniach wstawiamy do lodówki. Smacznego!!!