Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie śledzie co rok na święta Wielkanocne przygotowywał Ś.P wujek Czesiek . Robi się je bardzo szybko i z małej ilości składników. Możemy kontrolować ich wyrazistość za pomocą octu dodawanego do zalewy. Skusicie się ?
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8047
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 178
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 398
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8047
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 178
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 398
Składniki
1. Śledzie namocz w wodzie przez 12 h w lodówce. Odsącz i osusz 2. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki 3. Cebulę obier i pokrój w cieniutkie półplasterki 4. Do rondelka dodaj składniki zalewy i lekko podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru. Ostudź 5. Do miski dodaj pokrojone śledzie, cebulę, przyprawy , olej oraz zalewę. Wymieszaj. Odstaw do lodówki na 12 godzin