Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1391
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13001
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1391
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13001
Składniki
Odsączyć kapary i paprykę,zalewę zostawić na później.Filety pokroić w kostkę.Paprykę,cebulę pokroićw bardzo drobną kostczkę,kapary na pół a oliwki na ćwierć.Do słoiczka(szejkera) wlać zalewę z papryki i kaparów dodać pieprz i cukier/miód,wymieszać dodać olej (polowę ilości zalewy) i znów wymieszać.Śledzie połączyć z warzywami zalać marynatą .Odstawić na noc do lodówki do przegryzienia się składników.
Dla zaostrzenia smaku można dodać ostrą papryczkę marynowaną lub sproszkowane:ostrą paprykę lub pieprz cayenne.