Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1239
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1614
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 119
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1239
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1614
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 119
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
Śledzie opłucz pod bieżąca wodą, a następnie w misce zalej je wodą (lub mlekiem) i włóż do lodówki na całą noc.
Śledzie wyjmij z wody, opłucz i pokrój na mniejsze kawałki. Do wysokiej miski lub pojemnika blendera przełóż musztardę, miód i ocet. Miód musi być płynny, w razie potrzeby lekko go podgrzej. Całość ubijaj ręcznie, mikserem lub blenderem stopniowo dolewając olej. Gotowy sos musztardowy jest gęsty o jednolitej konsystencji.
Dopraw sos solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem. Śledzie układaj warstwowo i zalewając je sosem tak, aby każdy kawałek był obtoczony w sosie.