Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledzie w śmietanie nie może ich zabraknąć na naszym świątecznym stole .
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 151
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 151
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę i zostaw do ostygnięcia . Śledzie opłukaj , następnie zalej mlekiem na godzinę . Odsącz z mleka i zalej zimną zalewą na dwie godziny. Następnie odsącz na sicie.
W między czasie obierz cebule , pokrój w plasterki i zalej wrzątkiem na 15 minut. Następnie odsącz na sicie i odciśnij . Śmietanę połącz z majonezem .
Odsączone śledzie i cebule połącz ze sobą dodaj śmietanę z majonezem. Śledzie wstaw i przechowuj w lodówce , przed podaniem możesz posypać koperkiem lub szczypiorkiem