Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałem odtworzyć sos jaki jest w śledziach w sosie śmietanowym, dostępnych w sklepach. Myślę, że mi się udało:)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Płaty moczyć w wodzie 2 godziny. Po godzinie zmienić wodę na świeżą. Proporcje do sosu: na 2 łyżki śmietany dodać 2 łyżki majonezu, łyżkę octu oraz łyżeczkę cukru. Wszystko wymieszać. Zrobić tyle sosu by przykryło całe danie. Śledzie pokroić na kawałki lub włożyć w całości do jakiegoś naczynia z przykryciem. Układać warstwami wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Do warstwy cebuli można opcjonalnie dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jabłka. Całość zalać sosem. Odstawić naczynie do lodówki na dzień lub dwa, tak by wszystko się przegryzło. Smak zalewy, moim zdaniem oddaje to co można kupić w sklepach:)