Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, w winnej marynacie smakują wybornie. Polecam.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Płaty śledziowe moczymy 2-3 godziny, zmieniając wodę. Cebulę kroimy w półplasterki, umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Paprykę kroimy w cienkie paski. Składniki marynaty zagotować i odstawić do ostygnięcia. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Układać w szklanym naczyniu warstwami, przekładając cebulą , listkami, zielem , pieprzem i czerwoną papryką. Zalać marynatą i odstawić na dwa dni w zimne miejsce by smaki się przegryzły.