Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję śledziki podane ze słodkimi rodzynkami i kwaskowatymi pestkami granata.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Z filetów śledziowych usunąć skórkę i pokroić w kostkę. Cebulę drobno pokroić i zalać wrzątkiem na 5 minut. Dokładnie odsączyć na sicie. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę Rodzynki zalać na kilka minut wrzątkiem i także dokładnie odsączyć. Koperek pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki umieścić w misce, na koniec dodać pestki granata. Majonez połączyć ze śmietaną i musztardą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać delikatnie , doprawić pieprzem i solą . Udekorować gałązką koperku. Schłodzić przed podaniem.