Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, wspanialy sledzik, poezja smaku :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Sledziki wyciagamy z zaprawy, moczymy w wodzie 1 godzinke, nastepnie odlewamy wode i suszymy sledzie za pomoca recznikow papierowych. W miedzyczasie na oleju smazymy najpierw pokrojona w dosc grube piorka cebule i szalotki wraz ze szczypta Kucharka, po kilku minutach dorzucamy sliwki, nastepnie 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, jeszcze smazymy 2 minutki. Dokladamy galazki tymianku, studzimy, dolewamy oleju i przekladamy do miseczki. Sledzie kroimy poprzeczniew dosc male kawalki, dodajemy do miski i dokladnie, delikatnie mieszamy. Kladziemy do lodowki najmniej do nastepnego dnia. Wspaniale!!