Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam pojęcia, czy tak się jada we Francji, raczej wątpię, nie wiem więc, dlaczego tak się nazywa. Nie mniej jednak potrawa jest super, gorąco polecam na wigilijny stół, gwarantowany sukces kulinarny. Można użyć śledzi solonych bądź marynowanych. I z tymi i z tymi wychodzi naprawdę pysznie.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Jeśli potrawę przygotowujemy z płatów solonych, wcześniej wymoczyć je kilka godzin w mieszanienie wody i mleka z kilkoma łyżkami octu - będą miały ładną, białą barwę i delikatny smak. Jeśli używamy płatów marynowanych - obrać je ze skórki Płaty pokroić w ukośne dzwonka. Grzybki namoczyć i ugotować. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju, nie przypalić. Posolić, popieprzyć,wlać wodę z gotowania grzybków i pod przykryciem udusić do miękkości. Jeśłi wody jest zbyt dużo, odparować, albo po prostu nie wlewać wszystkiej.Do jeszcze gorącej cebulki dodać ketchup, koncentrat i wszystkie składniki, oprócz śledzi. Śliwki i grzybki pokroić w paseczki. orzechy połamać w kawałeczki. Gdy sosik wystygnie, wymieszać ze śledzikami, przełożyć do salaterki i starannie uklepać. Schłodzić w lodówce, podawać najlepiej nastęnego dnia.