Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie inne niż wszystkie, smakuje osobliwie, aczkolwiek ciekawie... Dla tych, którzy nie lubią śledzia na sposób tradycyjny... Mniammm
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Filety śledziowe wyjąć z tacki i odsączyć na durszlaku (nie myć! muszą być słone!). Pokroić w kwadraty.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną i pozostawić, żeby się "przegryzło" (ok. 15 min.).
Groszek z puszki dokładnie odsączyć i dodać do "słodkiej" śmietany.
Śledzie ułożyć na półmisku w równych odległościach (np 1cm) i zalać śmietaną z groszkiem. Pozostawić na kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem na następny dzień.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem. Śledzie można poukładać na małych listkach sałaty, ale wówczas nie wcześniej niż 2 godziny przed podaniem (słaba trwałość sałaty) Dodając cebulkę pokrojoną w półkrążki, wyostrzysz smak :) SMACZNEGO!!!