Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego ze śledzia typu matijas...polecam
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Składniki
czosnek przpuscic przez praske na mizagę
śledzie dobrze odecedzic z oleju z tacki,pokroić w kawalki( ja kroje na niezbyt wielkie kawaleczki takie na raz do buzi)
ukladać kawaleczki sledzia w miseczce , smarować rozmiażdżonym czosnkiem i posypac majerankiem i tak warstwa po warstwie, oczywiscie na wierzchu ma byc majeranek.
(czasami by sledzi ciągle nie robic jednakowo dodaje pokrojona w kosteczkę cebulkę( niezbyt wiele) i warstwy wygladaja wtedy tak : śledż, czosnek, majeranek, cebulka)
gdy juz ukladanie sledzi mamy z glowy zalewamy to wszystko oliwką i by sledziki były pyszniutkie chowamy je głeboko w lodowce na 2-4 dni by skruszały i przeszły smakiem. Zapewniam iż takjie sledziki sa wysmienite na Wigilię jak i na imprezkę
....aa jeszcze jedno czosnek ma dośc intensywny zapach więc proponuje przechowywac np w miseczkach z pokrywką by lodowka nie przeszła zapachem