Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 258
Składniki
Ryż ugotować w osolonym mleku, przepłukać go w zimnej wodzie i dobrze odsączyć. Rodzynki namoczyć. Żółtka utrzeć na puch z masłem i oboma cukrami. Połączyć masę z ryżem, dodać rodzynki i ubite białka jajek. Wyłożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej. Jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne, włożyć w nie żurawinę. Ułożyć jabłka na ryżu. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200?C przez 45 minut.