Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodko-kwasna papryka, smakuje fantastycznie i dobrze komponuje sie ze swiezym pieczywem, potrawami z grilla, jest swietna przystawka do obiadu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Składniki
Paprykę umyc i przelozyc w calosci do woka lub garnka. Dodac 2 peperoni, 1 lyzeczke soli morskiej, 1 lyzke cukru, swiezo mielony pieprz, olej roslinny i ocet winny. Cebule i czosnek obrac i posiekac. Wok rozgrzac, przykryc pokrywka a nastepnie zredukowac ogien do najmniejszego. Po ok. 30 minatach przekrecic ostroznie papryki uwazajac, aby sie nie rozpadly i dusic nastepne pól godziny lub dluzej, do momentu, az papryka pozbedzie sie calkowicie wody. Wylaczyc ogien, pozostawic papryke w woku do nastepnego dnia i przed podaniem posypac zielenina.
Super komponuje sie z innymi przekaskami.