Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z programu Ewy Wachowicz. Bardzo szybka wersja dla lubiących tak jak ja oliwki i szukających alternatywy dla chleba z serem. Polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9095
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 211
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 478
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9095
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 211
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 478
Składniki
Chleb bez skórek ( skórki odcinamy ) kroimy w kostkę, podobnie ser. Pomidorki kroimy na pół lub w kostkę, jeżeli mamy duże pomidory ( z wyciętymi gniazdami nasiennymi ) i posypujemy bazylią suszoną, a cebulę jak kto lubi. Ja nie przepadam za surową cebulą więc nie dodaję, ale w oryginalnym przepisie była więc podaję. Dodajemy oliwki i kilka listków bazylii, mieszamy, polewamy oliwą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub zjadamy jeżeli nie możemy się powstrzymać. Smacznego