Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ktoś pamięta jeszcze szyszki, które mama pichciła dla nas w kuchni? nie? oto przepis. :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
krówki wsypujemy do garnuszka i roztapiamy, jeśli ktoś jest leniwy można lekko podgrzać masę korówkową dostępną w sklepach w puszkach, aby uzyskać nieco płynniejszą wersję słodkości. Do tego wsypujemy ryż preparowany i razem dobrze mieszamy. kolejno łyżką nabieramy nasz oblepiony ryż i za pomocą drugiej łyżki formujemy kształt łyżki obiadowej - szyszki. Gotowe odstawiamy na talerz i czekamy aż nasze szyszki zastygną. i Gotowe. :)