Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jesienne, chłodne dni ma się częściej ochotę na kromkę chleba z domowym smalczykiem.Ten, jest z dodatkiem wędzonych śliwek i dzięki nim -zyskał na smaku i aromacie.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Słoninę pozbawić skórki i pokroić w długie, cienkie paski. Łopatkę pociąć na mniejsze kawałki. Zmielić razem. Przełożyć do głębokiej patelni i smażyć na wolnym ogniu. Po kilku minutach dodać listki, ziele, drobno pokrojoną cebulę. Kiedy słonina zacznie się rumienić, dodać pokrojone jabłko, wędzone śliwki i doprawić solą, pieprzem i papryką. Pod koniec -przecisnąć przez praskę czosnek. Wymieszać. Przelać do szklanych , zamykanych pojemników. Mogą stać w lodówce do dwóch tygodni