Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne kulki bananowe są puszyste i delikatne. Najlepiej jeść je na gorąco
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Banany rozgnieć widelcem w misce. Wrzuć jajko, cukier, sól, aromat waniliowy , przyprawy, zamieszaj. Dodaj mąkę i zamieszaj.
Rozgrzej olej w niewielkim rondelku. Na rozgrzany olej nakładaj delikatnie po łyżce ciasta. Zostaw aż się zrumieni (około 1 minuty) i przewróć widelcem na drugą stronę.
Wyciągnij na sitko, albo ręcznik papierowy. Zostaw chwilę. Podawaj posypane cukrem pudrem.