Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na ciepło i na zimno. Można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia. Dobrym dodatkiem jest sos pieczarkowy i wtedy mamy obiadowe danie.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować. Zimną odcisnąć dobrze z wody. Cebulę pokroić i usmażyć na złoty kolor. Kapustę smażyć razem z cebulą przez parę minut doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę i jajko i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części. Zrobić wałek i pokroić 6 kawałków. To samo zrobić z druga częścią ciasta.
Zrobic kulki z każdego kawałka i rozwałkować.
Dawac niecałą łyżkę nadzienia na każdy placeki sklejąc wokół nadzienia.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Włożyc do piekarnika na 5-10 min w temp 180º C aby sie dobrze dopiekły.