Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sposób na szybką i smaczną przekąskę.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2582
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2582
Składniki
Pomidory oczyścić, umyć, pokroić na duże kawałki. Cebule obrać, grubo posiekać lub pokroić na cząstki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Kabanosy pokroić w grube plasterki. Mozzarellę osączyć z zalewy (miniaturowe kulki dodajemy do potrawy w całości, ser w jednym kawałku należy pokroić w kostkę).
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, na silnym ogniu szybko obsmażyć pokrojone kabanosy. Wyjąć łyżką cedzakową, a na tłuszcz ze smażenia włożyć pomidory, cebulę i czosnek, dusić bez przykrycia przez 6-8 minut, aż z pomidorów odparuje nadmiar soku.
Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i ew. szczyptą cukru. Dodać kabanosy i mozzarellę, wymieszać.
Udekorować gałązkami oregano i ew. listkami bazylii. Podawać z bagietką lub ciabattą. Do popicia najlepsze będzie wytrawne czerwone wino, które w upały warto rozcieńczyć gazowaną wodą mineralną.