Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pomidory pod pierzynką z mozzarelli
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 994
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 994
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
Pomidora kroimy w grube plastry (ok 1cm). Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Obsmażamy z obu stron plastry pomidora i na podsmażoną już stronę kładziemy po plasterku mozzarelli. Pozostawiamy do rozpuszczenia się mozzarelli.
Łopatką delikatnie ściągamy pomidory na talerz, polewamy wytworzonym sosem a na wierzch nakładamy pokrojony świeży szczypiorek. Pyszna, szybka przekąska.