Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna przekąska także na grila
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Umyte pomidory pokroiłam ze skórka na grubsze plastry. Na oliwie podsmażyłam dwa lekko zgniecione ząbki czosnku, gdy się przyrumieniły wyjęłam je- mają oddać aromat. Zdjęłam patelnie z ognia, żeby nie pryskało i położyłam plastry pomidorów. Skropione oliwa pomidory można podsmażać na grillu na papierze do pieczenia. Pomidory smażyłam po kilka minut z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przysmażone. Przełożyłam je na talerz, dodałam pokruszoną fetę i ulubione dodatki: chili dla ostrości, cebulę i dymkę dla świeżości, ziołową w smaku kolendrę i oliwki dla zrównoważenia słonego smaku. Smacznego :)