Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o egzotycznym smaku i wyglądzie. Warto wypróbować je w domu.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić na cząstki.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła przesmażyć lekko winogrona, skropić sokiem z cytryny, oprószyć szczyptą soli.
Na pozostałym maśle przesmażyć krótko brzoskwinie. Owoce wykładać na talerze, podawać z plasterkami szynki, oprószyć czerwonym pieprzem.