Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z pieczarkami i cebulą podane z chlebem jako gorąca przekąska.
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 812
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 812
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 112
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże kawałki, na około 10 szt. Każdy kawałek boczku solimy i nacieramy w przyprawie do mięsa. Przyprawione kawałki boczku układamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i smażymy pod przykryciem. Po kilkunasto minutowym smażeniu kawałki boczku przewracamy na drugą stronę, układamy wymyte, osuszone pieczarki i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości boczku i pieczarek.
Gdy boczek i pieczarki będą miękkie smażymy bez przykrycia na dużym ogniu w celu wyparowania powstałego sosu i ładnego zarumienienia pieczarek. Usmażone kawałki boczku i pieczarek podajemy z pieczywem(chlebem). Smacznego!!!