Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie z dodatkiem twarogu
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 247
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 247
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Do miski wkruszam drożdże i dodaje do nich cukier oraz wodę. Mieszam i odstawiam na 5 minut. Dodaję resztę składników. Wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wałkuje ciasto na grubość ok. 1.5 cm i wycinam kółka. Robię to za pomocą szklanki. Takie kółka zostawiam jeszcze na ok. 10 minut by się napuszyły. Patelnię nagrzewam (nie używam oleju) I układam bułeczki. Przykrywam pokrywką i zostawiam na ok. 3 minuty. Po tym czasie przekładam bułeczki na drugą stronę. Cały czas kontroluję by bułeczki się nie przypaliły. Piekę je na delikatnym gazie.