Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazowiecki bułki w kształcie pierogów, nadziewane kaszą i kapustą kiszoną. Prosta i bardzo smaczna przekąska.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy i siekamy. Dodajemy ugotowaną kaszę , startą cebulę 2-3 łyżki oleju lnianego, przyprawiamy. Ciasto: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Do przesianej mąki dodać roztrzepane jajko , rozczyn i sól. Zagnieść ciasto , przykryć ściereczką niech podrośnie. Potem wałkujemy placki na grubość 1/2 cm, i wykrawamy 12 cm kółka. Nadziewamy je dość sporą porcją farszu, zlepiamy pierogi, smarujemy olejem lnianym i posypujemy koprem suszonym. Wykładamy na wysmarowaną blaszkę. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20-30 min. Z podanych proporcji wychodzi ok. 31 szt.