Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba o mięsie soczystym, jędrnym, sprężystym. Bardzo smaczna.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Włoszczyznę obrać, umyć i ugotować wywar - 1,5 litra osolonej wody - 20 min. Wyjąć warzywa i ugotować w wywarze rybę. Robić to delikatnie, żeby nie porozrywać ryby. Wyjąc rybę i w wywarze rozpuścić żelatynę . Do salaterki nalać troszkę wywaru, tak żeby przykryte było tylko dno. Pozostawić do stężenia. Ułożyć dekorację i znowu zalać nie dużą ilością wywaru. Pozostawić do stężenia. Na koniec ułożyć rybę i całość zalać pozostałym wywarem. Pozostawić do stężenia. Wyłożyć na półmisek obracając dnem do góry. Wcześniej dno salaterki zanurzyć w ciepłej wodzie, wtedy galaretka sama wypadnie. Smacznego