Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos w sam raz do pasztetów i mięs
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Zetrzeć 1 korzonek chrzanu na tarce o drobnyh oczkach. Sparzyć wrzątkiem, osączyć (można też użyć gotowego chrzanu ze słoiczka).
Utrzeć na gładką masę z 1 łyżką gęstej kwaśnej śmietany (22%) i 5 łyżkami żurawiny do mięs (ze słoiczka). Do smaku przyprawić szczyptą cukru.
Rozprowadzić 3 łyżkami czerwonego półsłodkiego wina.
Gotowy sos wstawić do lodówki na godzinę. Serwować do pasztetów i zimnych mięs.