Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne aczkolwiek zaskakująco dobre połączenie tartej marchewki oraz czosnku.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Marchew ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Mieszamy ze startą marchewką, doprawiamy solą oraz oliwą. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 1h aby się surówka schłodziła.
Moje nastawienie do powyższego zestawu początkowo było sceptyczne aż nie wypróbowałam tego przepisu. Znakomicie pasuje do drugiego dania np. pieczonych udek, schabowego, wszelakich pieczeni.