Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste , nie wymagające żadnych umiejętności
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11531
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11531
Składniki
Morele przebrać, umyć pod bierzącą wodą, włożyć do kubeczka z wytrawnym winem lub koniakiem.
Wyjąć je stamtąd po godzinie lub dwóch, kiedy już trochę nasiąkną trunkiem, osączyć na sitku.
Na patelni podgrzać olej.
Plastry boczku obsmażyć na patelni, pilnując żeby się zamocno nie powyginały i nie przypaliły.
Na końcu posypać je odrobiną przyprawy( według uznania ).
W każdy plasterek obsmażonego boczku zawinąć po jednej moreli i spiąć wykałaczką.
Podawać na przykład z dipem ziołowym.