Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne mięsko na przekąskę na świąteczny stół.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso opłukać pod zimną wodą i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki na marynatę i dobrze wymieszać. Następnie mięso obwiązać sznurkiem spożywczym, posmarować dokładnie ręką przygotowaną marynatą i odłożyć w chłodne miejsce na dwie godziny. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, zawiązać z obu stron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 1 ½ godziny. Po upływie godziny rozciąć rękaw i zrumienić mięso. Po upieczeniu ostudzić i podawać na zimno na świąteczny stół jako przekąskę. Wspaniale smakuje z sosem z żurawiny. SMACZNEGO.