Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska, na Święta i na imprezy
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1656
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 146
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 136
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1656
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 146
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 136
Składniki
Śledzie wypatroszyć, odciąć głowy, płetwy zostawić. Wodę, ocet i składniki zagotować, poczekać aż wszystko wystygnie. Śledzie sprawione zalać chłodną zalewą i na 24 h wstawić do lodówki
Wyjąć śledzie z zalewy, zrobić filety ręcznie , prawie bez noża. Każdy filet posypać obficie pieprzem. Paprykę, cebulę i ogórki pokrajać w kostkę. Filety przekładać w słoju warstwami cebulą, papryką i ogórkami
Całość zalać olejem słonecznikowym i wstawić do lodówki na na min. 24 h. NIE JEŚĆ WCZEŚNIEJ....!!!!!!! SMACZNEGO...!!!!!!!