Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje niemal jak prawdziwa pizza, a jej zrobienie zajmuje dosłownie kilkanaście minut Szybka i prosta pizza na plackach tortilli!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (może być do pieczenia pizzy) położyć placek tortilli. Koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki wymieszać z łyżką wody, dodać oregano. Tak przygotowanym koncentratem posmarować placek tortilli i posypać startym żółtym serem.
Przykryć drugim plackiem tortilli. Na wierzchu rozsmarować koncentratem, dodać pokrojone w plastry pieczarki, cebulę, oliwki. Całość posypać oregano i startym żółtym serem.
Piec w piekarniku 8-10 minut.