Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy ciasta francuskiego polecam smaczną , prosta i szybką przekąskę która zaspokoi podniebienia niespodziewanych gości. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 198
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu posmarować ketchupem ( nie musi być na całej powierzchni wystarczy częściowo). Następnie rozłożyć na całej powierzchni plasterki szynki, na szynkę rozłożyć plastry sera salami ( u mnie 6 plasterków) a pomiędzy pokrojone na połówki mini mozzarelle. Całość zwinąć w rulon , końcówki pozlepiać i pokroić w plastry około 1,5 cm. szerokości. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 - 20 minut. Po tym czasie przekąskę jeszcze chwilkę zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Podawać ciepłe polane ketchupem . Smacznego
Rozłożenie ciasta i przygotowanych składników.
Przygotowana przekąska ląduje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.