Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego są nie tylko szybkie do przygotowania, ale też bardzo smaczne i efektowne. Tym razem chcielibyśmy polecić Twojej uwadze przekąskę z serem i suszonymi pomidorami, która w sylwestra przeniesie Cię do słonecznej Francji!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Suszone pomidory odsącz z oleju lub oliwy. Najłatwiej jest to zrobić, jeśli wyciągniesz je z zalewy przy pomocy widelca na kilkukrotnie złożony ręcznik papierowy lub na kilka warstw papieru śniadaniowego czy pergaminu.
Odsączone suszone pomidory (w wersji bez niczego lub z dodatkiem ziół bądź pestek dyni) rozdrobnij dokładnie przy pomocy malaksera lub blendera (tzw. żyrafy).
Twardy ser mozzarella (nie z zalewy) zetrzyj na tarce.
Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj zblendowanymi suszonymi pomidorami, a następnie posyp startym serem mozzarella. Zawiń roladę i krój ją na paski o grubości około 2 centymetrów.
Roladki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temperatury zalecanej do pieczenia przez producenta ciasta francuskiego. Gdy piekarnik nagrzeje się do odpowiedniej temperatury, wstaw blaszkę z roladkami i piecz je aż do zarumienienia (poglądowy czas konieczny do odpowiedniego wypieczenia znajdziesz w zaleceniach producenta na opakowaniu od ciasta francuskiego).