Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a ty nie masz pomysłu czym ich ugościć? Możesz zaserwować im coś znacznie ciekawszego niż sałatkę lub chipsy. Ta prosta i efektowna przekąska z łososiem z pewnością ekspresowo zniknie z talerzy. Warto zrobić jej nieco więcej - z pewnością się nie zmarnuje.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Rozpocznij od przygotowania serka. Do miseczki przełóż chrzan, serek śmietankowy, posiekany drobno koperek (pozostaw nieco do dekoracji) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie dokładnie wymieszaj.
Na blacie rozłóż naleśniki, a następnie na każdym z nim rozsmaruj porcję serka. Na środku, przez całą szerokość naleśnika ułóż kawałki łosia oraz pokrojonego w słupki ogórka. Następnie zwiń ciasną roladkę. Każdy z rulonów pokrój na kawałki o szerokości około 2-3 cm. Tak przygotowana przekąska może być podawana natychmiast lub po schłodzeniu.