Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną przekąskę z pomidorów. Przekąska jest dosyć ostra, ale również bardzo smaczna i szybko znika z talerza. Może być fajną , smaczną przekąską podczas karnawału która na pewno swoim smakiem zaskoczy domowników , ale również sprawdzi się jako dodatek do śniadania czy kolacji.
nóż, ręcznik papierowy, półmisek lub płytki talerz, tarka , łyżka, kubek,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pomidory dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić w grubsze plastry. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę , a następnie wymieszać z jogurtem naturalnym typu greckiego. (można dodać soli i pieprzu ale nie konieczne). Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na plastry pomidorów nakładać jogurt z czosnkiem a następnie obficie obsypać startym żółtym serem. Plastry ułożyć na liściach sałaty zielonej. Rada; Jeżeli ktoś nie lubi pomidorów ze skórą, to można pomidory najpierw sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę.